Oe is’t?!

Czw Bureau

We hebben een probleem! In zeeland is het percentage bingedrinkende jongeren (comazuipers) vele malen hoger dan in de rest van Nederland.

At your service! Wij bedachten een dikke campagne & activatie om jongeren anders na te laten denken over de gemiddelde stapavond.

Een complex vraagstuk, want hoe krijg je jongeren zo ver dat ze je begrijpen en hun gedrag gaan veranderen? We kunnen ze vertellen wat ze niet moeten doen, maar dan bereiken we precies het tegenovergestelde. 

Wat we deden? 

We kochten een bakfiets, bouwden die om naar een oe-is-t-meter en gingen op pad. Vol met lichteffecten, blaasapparatuur en een bonnenprinter met verschrikkelijk lekkere copy gingen we de straat op. 

Maar daar hield het niet op. We maakten een Instagramcampagne die echt moeilijk goed werd ontvangen, we ontwierpen een website (die een beetje pijn aan de ogen deed), we schoten 4 video’s met zatte verhalen uit de doelgroep én dronken zelf een verantwoord glaasje vonkelwijn (moet kunnen).

Onze resultaten waren goed, al zeggen we het zelf. De Instagram werd meer dan 1 miljoen keer bekeken. Onze website werd door 1.000 unieke bezoekers uitgespit, er werd gretig geluisterd naar de verhalen van Tom, Yenthi, Joelle en Niek. We kwamen in het nieuws (hi radio Zeeland!) én verschenen hééééééééél vaak online. De blaastest, die vonden de jongeren nog een beetje heftig: ‘’je bent toch niet van de politie, he?!’’. Maar het water ging over de toonbank als overvolle-iets-te-heftige-heb-je-morgen-spijt van shotjes.

Geen kater, drink water.
Vraag eens vaker aan elkaar: ‘’ oe is’t?!’’

Bedank ons morgen maar.

Bazen van deze case

Mitch van Veldhoven

Eindbaas!

Esmee Boesveld

Zooi de Baas!

Elias Huwaë

Creatief de Baas!

Zorgen dat je doelgroep iets méér of iets minder doet?

Makkelijk.
Een telefoontje verwijderd van je oplossing.